Obrim els fons històrics a través del nou catàleg Fotoweb

25 de març de 2021
Notícies

Des de l’any 2014, els fons històrics preservats al CEDOC es poden consultar a través d’un catàleg propi que ha facilitat la cerca de milers de documents als nostres usuaris en aquests darrers anys. Des de llavors, i fins el 2020, el nostre arxiu s’ha pogut consultar per una banda a través d’aquest catàleg,  i per l’altra,  allò que tenim digitalitzat, se li ha donat accés a través de la Memòria Digital de Catalunya. A partir d’avui,  els fons històrics es poden consultar al nou catàleg fotoweb, que vam obrir fa un any i mig , on ara a més d’haver-hi els enregistraments sonors i audiovisuals de l’activitat del Palau, també des d’allà hi podeu consultar els fons històrics, tant la part digitalitzada, com la no digitalitzada.

Aquest nou espai dins el catàleg que es troba agrupat a dins el calaix “Fons històrics” compren una trentena de fons personals, la majoria d’ells procedents de llegats i donacions, així com també fons de partitures propis de l’arxiu de l’Orfeó Català,  una extensa col·lecció de música manuscrita i el fons històric de l’activitat de l’Orfeó i el Palau de la Música Catalana. Amb aquesta nova plataforma hem augmentat així, el nombre de digitalitzacions disponibles, que fins ara no estaven accessibles al públic, com el fons Juli Garreta, el fons de partitures de l’Orfeó Català, el fons Amadeu Vives, el fons Amadeu Cuscó, el fons Josep Carreras i Bulbena, el fons Ramon Vilanova i el fons LLuís Romeu. En total les digitalitzacions  disponibles ja compten amb 15618 registres d'un total de 30084 items introduits dins aquest apartat de fons històrics.

La cerca dels fons, la podeu fer de manera fàcil a través del cercador general del catàleg, o bé filtrant la informació a través de les taxonomies que hem col·locat a la part esquerra del catàleg. A més, el catàleg inclou una cerca avançada accessible a través de la lupa que trobareu a la part superior dreta del catàleg, i també  per tal d'afavorir la vostra consulta hem preparat una guia de recerca al catàleg amb un apartat de preguntes freqüents.

 

Per tal de facilitar la lectura del material que tenim disponible a través dels nostres catàlegs també hem realitzat alguns canvis a la nostra web, on trobareu a través del nou apartat Arxiu digital, una classificació ordenada dels diversos fons segons tipologies, i els seus corresponents enllaços directes als catàlegs on els podeu trobar accessibles, ja sigui al nostre catàleg propi on sempre hi haurà el catàleg complet del fons, o bé a la Memòria Digital de Catalunya on no sempre el fons hi és de manera completa, i a vegades només es presenta una selecció del fons.

Esperem amb aquestes novetats, facilitar les vostres consultes i l’accés als documents digitalitzats.