Nova exposició virtual dedicada a Joan Tomàs

10 de maig de 2021
Exposicions
Joan Tomàs

El Palau de la Música Catalana se suma a la celebració de l’Any Joan Tomàs

Amb motiu de 125è aniversari del naixement del compositor, folklorista i director Joan Tomàs i Parés (Barcelona, 1896-1967), el Palau de la Música Catalana se suma a la celebració de l’Any Joan Tomàs amb l’exposició virtual Joan Tomàs. Una vida a l’Orfeó Català, organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC). Comissariada per Liliana Tomàs, comissària de l’Any Joan Tomàs que promou el Departament de Cultura de la Generalitat i neta de l’homenatjat, l’exposició es podrà veure online a partir del dilluns 10 de maig en aquest enllaç: https://www.cedoc.cat/ca/exposicions_593.

La mostra inclou documentació diversa conservada al CEDOC, des de fotografies, textos, partitures i correspondència que il·lustren diferents etapes vitals del mestre Tomàs estretament vinculades a l’Orfeó Català ja des de molt jove com a cantaire.

Joan Tomàs i Parés va ser subdirector de l’Orfeó Català, juntament amb Josep Jordi Llongueres, durant 21 anys (1946-1967), moment en què Lluis Maria Millet n’era el director principal, i mestre  de la Secció infantil i professor de l’Escola Coral de l’Orfeó Català durant 47 anys (1919-1966). També va ser molt rellevant el seu paper com a missioner de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, un projecte impulsat per l’Orfeó Català.

Amb aquesta exposició, el CEDOC ja suma 25 exposicions virtuals permanents la majoria de les quals han estat exposades presencialment a diferents espais del Palau de la Música Catalana des del 2013. Aquestes exposicions constitueixen un referent indispensable alhora de descobrir la història musical catalana més propera, així com també donen a conèixer els fons i les col·leccions documentals del CEDOC, i altres arxius i fons documentals.