Nova exposició al Foyer del Palau de la Música Catalana “El centenari del moviment coral a Catalunya: 1917-2017”

16 de maig de 2017
Exposicions
Orfeonistes

El Foyer del Palau de la Música Catalana acull fins al proper 30 de juliol l’exposició organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català “El centenari del moviment coral a Catalunya: 1917-2017” (amb accés gratuït, de 9 a 00 h). La mostra, que consta de set vitrines, commemora el centenari de la trobada d’Orfeons de Catalunya a Barcelona, que tingué lloc el 27 de maig de 1917 i que fou un dels actes de celebració del 25è aniversari de l’Orfeó Català.

Amb una selecció de fotografies, documents històrics, partitures, objectes i altres elements, l’exposició és una síntesi de les diverses etapes que ha viscut el moviment coral a Catalunya: des de la celebració de la trobada d’Orfeons el 1917; la constitució de la Germanor dels Orfeons de Catalunya el 1918, que va continuar fins al 1936, amb l’organització d’assemblees i aplecs arreu de Catalunya; fins a viure, a la postguerra, la recuperació lenta però continuada de l’activitat coral, que finalment culminaria amb el naixement del Secretariat d’Orfeons a Catalunya l’any 1960 i l’actual Federació Catalana d’Entitats Corals, fundada el 1982. Aquestes últimes etapes consolidaren l’activitat i el naixement de moltes corals, que avui dia gaudeixen d’una activitat plenament consolidada a la nostra societat.

Aquesta mostra, en què també ha col·laborat la FCEC amb el préstec de documents, suposa una oportunitat per conèixer com es vivien i s’organitzaven aquelles primeres trobades d’orfeons, quins eren els seus anhels, fins a arribar a l’activitat actual i l’activitat que genera.