Ingressa el Fons Rafael Subirachs i Ricart al Centre de documentació de l’Orfeó Català

2 de juny de 2017
Donacions
foto home subirachs

El passat divendres 26 de maig el CEDOC va ingressar el fons del compositor, director i pedagog Rafael Subirachs i Ricart (1902-1977), amb un volum de 325 partitures. El seu llegat coincidint amb la seva producció musical s’engloba en 4 grans línies: la cançó lírica, amb textos de J. Carner, J. Verdaguer, J. Maragall, M. Salarich; música popular, que va ser el fruit de la seva dedicació exclusiva durant gairebé cinquanta anys al capdavant de l'Orfeó Vigatà; també repertori litúrgic i religiós com Himnes, goigs, cants marians, rosaris, misses, trisagis, etc.., i finalment un repertori concertístic vinculat amb la seva projecció professional dins del context sòcio-musical de l’època.

Subirachs va ingressar als vuit anys d'edat a l’"Escola Popular de Cant i Gimnàstica rítmica" de l'Orfeó Vigatà i l’any 1915 va entrar a format part de l’Orfeó Vigatà. Fou alumne de Lluís Romeu, Joan B. Lambert, Joan Lamote de Grignon i Cristòfol Taltabull. El 1924 va ser nomenat sub-director de l'Orfeó Vigatà, i posteriorment n’exercí la direcció fins l’any 1968. També va ser professor i director de l'Escola Municipal de Música de Vic, i va obtenir el títol oficial de Director de la Banda Municipal, càrrec que va exercir ininterrompudament fins a la seva jubilació. El 1931 va fundar i va dirigir l'Orquestra de Cambra de Vic. És de ressaltar també la seva tasca pedagògica exercida des dels diversos àmbits.

Amb l’ingrés del fons Rafael Subirachs i Ricart el Centre ja suma un total de 26 fons privats, que es sumen a la resta de fons i col·leccions que custodia el Centre de documentació. Esperem en breu introduir-lo dins el nostre catàleg en línia.

Podeu conèixer més informació biogràfica del músic aquí