Obrim en línia el fons de l'Associació de Música da Camera de Barcelona

18 de juny de 2024
Notícies
Portada - Fons Manuel Clausells - Logo

El mes de gener passat signàvem un conveni amb la Fundació Abelló per poder fer accessible un fons musical de gran rellevància del primer terç del segle XX: el Fons de l’Associació Música de Càmera custodiat pel Museu Abelló.

Ara ja es pot consultar digitalitzat i en línia una part important d’aquest fons, amb un total de 1846 registres que documenten l’activitat musical d’una de les associacions musicals més actives en una època daurada de la programació musical barcelonina i amb una gran part dels concerts al Palau de la Música Catalana.

Aquesta part del fons que ha estat tractat des del Museu Abelló, i ara accessible al nostre catàleg, presenta sobretot i en la seva gran majoria, la correspondència entre l’Associació, especialment entre el seu secretari Manuel Clausells, amb agències musicals d'arreu d'Europa i també a nivell nacional, així com tamé directament amb grans intèrprets i compositors de rellevància nacional i internacional que  foren programats al Palau de la Música i altres sales de concerts.

Hi trobem correspondència amb personalitats de relleu internacional, com Ravel, Stravinsky, Milhaud, Bartók, Falla, Landowska, però també grans intèrprets o compositors catalans, com Pahissa, Samper, Plantada, Toldrà, Casals, Ricard Viñes i un llarg etcètera.

Aquest fons il·lumina un dels períodes més brillants de l’activitat musical a Catalunya i permetrà als investigadors extreure’n nous coneixements i dades.

L’any vinent continuarem amb el tractament i la digitalització del fons, i hi dedicarem una exposició per mostrar originals de gran valor.

Podeu accedir-hi aquí

image/svg+xml Artboard 45