Exposició. "El Palau, Europa i La porta de l'infern"

23 de febrer de 2023
Exposicions

El proper 15 de març, a les 18 hores, es presentarà a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català l’exposició “El Palau, Europa i la Porta de l’Infern”. La mostra, organitzada pel Centre de Documentació de l'Orfeó Català, i comissariada per Lluís Domènech i Girbau, és dedicada a la construcció del Palau de la Música Catalana i a algunes de les fonts que tingué Domènech i Montaner com a inspiració en la culminació de la magnífica Sala de Concerts, única al món. 

L’exposició es presenta en dos àmbits. Al primer, situat al Foyer del Palau de la Música, es mostren documents i fotografies que reflecteixen l’evolució que comportà l’execució del Palau de la Música, així com les característiques d’altres sales de concerts –Musikverein (Viena), Concertgebouw (Amsterdam) i Gewandhaus (Leipzig)– que es convertiren en font d’inspiració per a Domènech i Montaner.

El segon àmbit, situat a la Sala Lluís Millet, mostra un projecte expositiu en què es compara la gran obra d’Auguste Rodin coneguda com La porta de l’infern, juntament amb l’arc esculturat de l’escenari del Palau de la Música Catalana, obra de l’escultor Pau Gargallo. Dues obres que es crearen de manera coetània i que segurament Domènech i Montaner va poder veure i que el van inspirar per a l’obra del Palau.

L’exposició es podrà visitar del 15 de març al 16 de juliol al Foyer del Palau de la Música Catalana i a la Sala Lluís Millet.

 

ACTE D'INAUGURACIÓ

 

Data: dimecres, 15 de març de 2023
Hora: 18 h
Lloc: Sala d’Assaig de l’Orfeó Català. Palau de la Música Catalana

Hi intervindran:

-Joaquim Uriach, president de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana
-Marta Grassot, responsable del Centre de Documentació de l’Orfeó Català
-Lluís Domènech i Girbau, doctor en arquitectura, comissari de l’exposició

 

Cal confirmar l’assistència: centredocumentacio@palaumusica.cat