Richard Strauss. 150 aniversari del seu naixement

Richard Strauss

Dates: setembre-novembre 2014
Ubicació: Foyer del Palau

Llicència CC

La recepció de la seva obra a Barcelona i la seva relació amb l’Orfeó Català i el Palau de la Música Catalana

La figura de Richard Strauss, des de l'inici del segle XX, ha estat present en els cicles de concerts del Palau. Però aquesta exposició vol fer incidència especial a les seves visites a Barcelona: com a director en els concerts que va organitzar Antoni Nicolau al Liceu, i també més endavant al Palau de la Música l’any 1908.

Strauss, amb la seva tendència innovadora i profundament moderna, es va nodrir de grans compositors, com Liszt, Berlioz, Wagner o Brahms, i va conrear des del gènere simfònic fins a l’òpera i també la intimitat del lied, tot convertint la seva obra en un repertori de referència al costat dels grans compositors: Richard Wagner, Ludwig van Beethoven o Gustav Mahler.

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català ha reunit una sèrie de documents, alguns d’autògrafs, que palesen la relació afectuosa que hi va haver amb l’Orfeó Català, Lluís Millet i el Palau de la Música, així com també molts d’aquells programes que testimonien la interpretació de la seva música durant els més de 100 anys de música al Palau.