Pau Barceló i l'espectacle revelat

pau Barceló

Dates: maig- octubre de 2022
Ubicació: Foyer del Palau
Comissària: Marta Grassot i Montserrat Badal

Llicència CC

Pau Barceló va néixer a Barcelona en el si d’una família humil. Als sis anys començà a treballar i als nou ja ho feia al costat dels millors fotògrafs del moment: Francesc Serra i Dimas, Antoni Massana, Gabriel Casas, Ramon Batlles, Francesc Boada i Antoni Campañà.

Ben apresa la professió, esclatà la Guerra Civil i ell fou dels que “perderen”. Superats els quinze anys de presó i exili als quals fou condemnat, va reprendre el seu ofici obrint-se camí en el camp del retrat i la publicitat i, tot seguit, va entrar al món de les arts i la cultura. La seva aportació fotogràfica al món del teatre, la música i la literatura és del tot imprescindible per conèixer i documentar la història cultural dels anys de franquisme i de transició del nostre país.
Els seus vincles amb el Palau de la Música Catalana arrenquen al final dels anys setanta i perduren fins al final de la seva vida. Aquesta exposició és una petita mostra del material fotogràfic obra de Pau Barceló i de la vida cultural i musical que va acollir l’escenari del Palau de la Música Catalana al llarg de tots aquells anys.
Per la seva trajectòria professional, fou distingit amb el Premi Serra d’Or (1983), el Premi Nacional d’Activitats Culturals (1985), el Premi Agrupació Dramàtica de Barcelona, (1986), el Premi d’Acció Cívica de la Fundació Jaume I (1991), el Premi FotoMercè (1991), com a membre d’honor de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya (1991) i també va rebre la Creu de Sant Jordi (1992).

expo Pau Barcelo 1.1
expo Barcelo 2.1
Expo Pau Barceló 3.1
Expo Pau Barceló 4.1
Expo Pau Barceló 5.1
Expo Pau Barceló 6.1