Nova exposició dedicada al Centenari de la Cobla Barcelona

Llicència CC
7 de novembre de 2022
Exposicions

El Palau de la Música Catalana, l’Orfeó Català i la Cobla Barcelona –que enguany commemora el centenari de la seva fundació–, van ser agents capdavanters en la transformació de la música per a cobla, que, sense perdre la vessant més tradicional, va esdevenir un referent de modernitat en consonància amb el pensament noucentista. Aquesta exposició revisita un moment històric emmarcat entre el Modernisme i la Guerra Civil en què la cobla i la seva música ocupaven espais de prestigi, alhora que els intèrprets, compositors i espectadors reivindicaven la vessant creativa i artística d’aquesta formació catalana, única al món. La mostra també explora els concerts de cobla que van presenciar autoritats musicals que van visitar Barcelona com Igor Stravinsky, Manuel de Falla o Richard Strauss.

L’exposició, comissariada pel musicòleg Albert Fontelles i Ramonet, dona a conèixer una part important de la documentació conservada al fons del CEDOC, que inclou partitures originals, correspondència, enregistraments, programes i fotografies. Igualment, incorpora material original pertanyent a l’arxiu Músics per la Cobla de Sabadell i documentació reproduïda d’altres institucions, com ara l’Arxiu Nacional de Catalunya, l’Archivo Manuel de Falla o la Biblioteca de Catalunya. 

Aquesta ja és la vint-i-vuitena exposició que organitza el CEDOC des de l’any 2013, l’objectiu principal del qual és difondre els seus fons i col·leccions i donar vida a la història de la música de Catalunya

 

Espai d’exposició: Foyer del Palau de la Música Catalana

Dates: del 18 d’octubre de 2022 al 30 de gener de 2023 (accés gratuït)

Llicència CC