El Palau, Europa i "La Porta de l'Infern"

Exposició Domènech i Montaner

Amb motiu de l'Any Domènech i Montaner que es celebra el 2023, el Centre de Documentació de l'Orfeó Català, ha preparat  l'exposició “El Palau, Europa i la Porta de l’Infern”.
La mostra,   comissariada per Lluís Domènech i Girbau, és dedicada a la construcció del Palau de la Música Catalana i a algunes de les fonts que tingué Domènech i Montaner com a inspiració en la culminació de la magnífica Sala de Concerts, única al món. 

L’exposició es presenta en dos àmbits. Al primer, situat al Foyer del Palau de la Música, es mostren documents i fotografies que reflecteixen l’evolució que comportà l’execució del Palau de la Música, així com les característiques d’altres sales de concerts –Musikverein (Viena), Concertgebouw (Amsterdam) i Gewandhaus (Leipzig)– que es convertiren en font d’inspiració per a Domènech i Montaner.

El segon àmbit, situat a la Sala Lluís Millet, mostra un projecte expositiu en què es compara la gran obra d’Auguste Rodin coneguda com La porta de l’infern, juntament amb l’arc esculturat de l’escenari del Palau de la Música Catalana, obra de l’escultor Pau Gargallo. Dues obres que es crearen de manera coetània i que segurament Domènech i Montaner va poder veure i que el van inspirar per a l’obra del Palau.

L’exposició es podrà visitar del 15 de març al 16 de juliol al Foyer del Palau de la Música Catalana (accés lliure) i a la Sala Lluís Millet (accés amb entrada de concert o visita guiada).

Llicència CC
image/svg+xml Artboard 45