Catàlegs

Arxiu

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català conserva un extens arxiu documental format per una àmplia col·lecció de partitures manuscrites des de l’edat mitjana fins el segle XX, també més de 20 fons privats de compositors, intèrprets i directors; un extens fons històric de l’Orfeó Català que testimonia els més de 100 anys d’activitat de l’entitat, i a més, un ampli arxiu històric de partitures del propi Orfeó Català que encara avui dia s’incrementa com a producte de la pròpia activitat.

En el present catàleg hi podreu consultar la col·lecció de manuscrits musicals formada per una àmplia majoria d'obres entorn segle XVIII i XX amb obres de compositors, intèrprets i mestres de capella reconeguts a Catalunya com Joan Pujol, Francesc Valls, Francesc Mariner, Antoni Soler, Carles Baguer, Francesc Tàrrega, Josep Barba, Ramon Carnicer, Benet Juncà,etc,.. com també obra manuscrita i original de compositors internacionals com alguns dels quaderns de la Suite Ibèria d'Isaac Albéniz, Enric Granados, Joaquim Malats, Ferran Sor o Domènec Terradellas entre molts d'altres. També hi trobareu disponible alguns fons històrics de la pròpia entitat com la documentació del concurs de composició “La Festa de la Música Catalana” o el fons de la “Germanor d’Orfeons de Catalunya” que es va crear per tal de promoure i difondre la música coral catalana; tot això sumat a 20 fons documentals de diferents intèrprets, compositors i directors com: Juli Garreta, Pep Ventura, Josep Anselm Clavé, Maria Canals, Emili Vendrell, Amadeu Vives o Lluís Millet i Pagès, entre molts d’altres representants de la història de la música a Catalunya dels segles XIX i XX.

Accés al catàleg arxiu

Biblioteca

El catàleg de la biblioteca el conformen uns 6.800 documents impresos que abasten des del segle XVI fins a l’actualitat.

La biblioteca es desgrana en diferents àmbits temàtics,  des de monografies, biblioteca tècnica, diccionaris, catàlegs, folklore musical, història de la música, bibliografia especialitzada en el Palau de la Música  i el modernisme, l'Orfeó Català organologia, tractats, tesis i publicacions en sèrie, obres completes de compositors, entre d’altres.

La majoria de llibres que s’hi troben es centren majoritàriament en matèries musicals i comprenen un panorama molt complet de la bibliografia musical dels segles XIX i XX de l’àmbit  francòfon, anglosaxó i germànic. D’aquest període cal destacar la presència d’un nombre importants d’assaigs històrics i estètics, estudis musicològics, biografies, diccionaris, mètodes, tractats, edicions d’època, edicions crítiques, col·leccions temàtiques, etc,..algunes edicions de les quals úniques en tot l’estat espanyol.

Tots aquests documents també són consultables al Catàleg Col·lectiu de les Universitat de Catalunya (CCUC) i els llibres i partitures impreses que abasten des del segle XVI fins a principis del segle XX, també es troben en el Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya (CCPBC) i al “Catálogo Colectivo de Patrimonio Bibliográfico Español” (CCPBE).

Accés al catàleg biblioteca

Altres catàlegs d'interès

Catàlegs nacionals

Catàlegs internacionals

Catàlegs web amb partitures de lliure accés

image/svg+xml Artboard 45